Forssan Jalkapalloklubi on tällä kaudella seilannut syvissä vesissä ja etenkin ottelut ennakkoon heikompia vastuksia ja sarjasijoituksen kannalta juuri niitä tärkeimpiä vastustajia vastaan ovat menneet enemmän ja vähemmän penkin alle. Loppu tulemana rämpimisestä ei seurauksena ole voinut olla mikään muu kuin tippuminen sarjaporrasta alemmaksi ja lopullisesti putoaminen konkretisoitui käytännössä elokuussa hävittyyn Pato-peliin. Jäljellä on siis tällä kaudella ainoastaan käytännössä merkityksettömiä kamppailuja.
 
FJK:n viime ottelut eli ottelut Pirkkalaa ja Nokiaa vastaan ovat olleet vapautunutta pelailua, sillä panosta otteluissa ei ole ollut, mutta tästäkin huolimatta ja ehkä juuri tästä johtuen Ivo Dankov on äitynyt aivan hirmuiseen iskuun tehden kahdessa viimeisessä ottelussa yhteensä kahdeksan maalia (PJK-FJK 3-4 ja FJK-NOPS 4-5). Toivottavasti vanha herra Ivo Dankov nähdään sinivalkoisessa FJK:n peliasussa myös ensi kaudella, vaikka pelit jatkuvatkin ikävä kyllä FJK:n osalta nelosdivarissa.
 
Pelilliset ongelmat ovat piinanneet joukkuetta läpi kauden ja jo kesäkuussa oli nähtävissä, että pallollisessa pelissä oli hurjasti puutteita. Välillä näytti katsomoon siltä, että osa pelasi miestä ja osa paikkaa ja etäisyydet sekä pallokontrolli oli suoraan sanottuna pyllystä. Jälkiviisaana on hyvä olla, mutta kun tilanne oli kaikkien nähtävillä miksi ei vahvistusta joukkueeseen hankittu? Kun tilanteeseen lopulta herättiin elettiin jo heinäkuun puoliväliä ja siinä vaiheessa pelaajien hankkiminen oli jo myöhäistä tai olisi vaatinut seuralta jonkun verran likviditeettiä. Oliko todella kiakki kivet käännetty uusien pelaajien hankkimiseksi? Pelaajamateriaaliin laajuutta olisi nähdäkseni voitu hakea vaikka jopa kuntopallon puolelta, sillä viimeistään puulaakiturnauksessa, vaikka höntsäturnaus olikin, oli nähtävissä että potentiaalia puistofutaajista ja entisistä jäähdyttelijöistä olisi ollut aivan tämän vuoden FJK:n avaukseen saakka. Tai ainakin pelaajat olisivat tuoneet kilpailua pelipaikoista, sillä tänä vuonna sitä ei todellakaan ollut ja kentällä jouduttiin näkemään jopa kakkosmaalivahti.
 
Materiaalin puutteet sekä etenkin ringin kapeus on tällä kaudella aiheuttanut sen, että varsin moni pelimies edustusjoukkueessa on joutunut urakoimaan vieraalla ja luvalla sanoen täysin väärällä pelipaikalla. Vaikuttaa siltä, että tiedostettuna tai tietoisesti, edustusjoukkuetta ollaan rajusti nuorentamassa, mutta löytyykö nuorista paikan ottajiksi? No, sen näyttää aika. Käsittääkseni iällä tai millään muullakaan ulkoseikalla ei pitäisi olla merkitystä siihen kuka pelaa, vaan kentälle tulee laittaa paras siihen paikkaan tai joukkuetaktiikkaan sopiva pelaaja, oli sitten kyseessä vanha tai nuori, juutalainen tai ateisti tai mikä tahansa. Totuus joka tapauksessa on, että ensi kaudella nelonenkin on kova sarja ja monilla tämän kauden edustuksen pelaajista tulee olemaan täysi pysyäkseen nelosessa taidollisesti mukana, ainakaan vielä rahkeet ei kaikilla kolmoseen riittäneet.