Jalkapalloilun MM-kisat pelataan tänä vuonna ja pelipaikkana toimii Etelä-Afrikka. Kisat pelataan kesä-heinäkuussa ja mukana Pohjoismaista on ainoastaan iloista jalkapalloa pelaava Tanska. Luvassa on todella kovatasoiset kinkerit ja turnauksen otaksutaankin olevan yksi kaikkien aikojen kovatasoisimmista.
 
Mutta sitten hieman toisenlaisiin futisuutisiin. Kaudella 2009 Tampereen piirin kolmosdivarin kiistaton kunkku oli Valkeakosken Koskenpojat joka oli pelillisesti valovuoden muita kilpakumppaneitaan edellä. Seuraavaksi sarjassa sijoittuivat Hämeenlinnan Härmä ja Ilves-Kissat Tampereelta. Forssan Jalkapalloklubin lopullinen sijoitus oli sarjassa lopulta kuudes. Vaikka sarjataulukko on lahjomaton, tarjosivat pelillisesti kypsintä peliä sarjassa kolmikko; VaKp, Härmä ja FJK, mutta kuten aina, tulokset puhukoon puolestaan. Lopulta oikeat joukkueet kun löytyivät kuitenkin niin sarjan kärjestä kuin sarjataulukon peräpäästäkin. Kaudella 2009 taso Tampereen kolmosessa ei ollut kovinkaan hyvä, mutta ensi vuodeksi tason odotetaan alustavien arvioiden mukaan olevan todella kova, joten haasteita FJK:lle löytyy varmasti riittävästi jatkossakin.
 
Joulukuussa FJK julkaisi lehden kaudesta -09 ja mukana oli valmentaja Jussi Kinnusen mietteitä kuluneesta kaudesta. Kinnunen näki futiskesän hyvin samalla tavalla kuin allekirjoittanutkin eli otteita leimasivat ailahtelevuus, johtavuuden puuttuminen viheriöltä ja ajoittain varsin sekava pallollinen peli. Iso vaikutus esityksiin luonnollisesti oli sillä tosi asialla, että ykköspyssy Ivo Dankov joutui olemaan poissa useista otteluista työkiireiden vuoksi ollen silti joukkueen paras maalintekijä.
 
Viime kaudella valmennuksesta vastasi ansiokkaasti Jussi Kinnunen apunaan Murtolahden Joona ja Jussin debyyttikausi päävalmentajana meni varsin mallikkaasti. Edelliskausi meni hienosti ja niinpä olisikin ollut todella hieno nähdä millaisiin suorituksiin Kinnunen olisi tulevalla kaudella joukkueensa luovinut. Uuteen kauteen lähdettäessä Kinnunen olisi ollut jo huomattavasti kokeneempi ja varmasti johtaminen olisi ollut määrätietoisempaa ja jämäkämpää, sillä väillä oli kovinkin epäselvää kuka joukkuetta johtaa. Mutta yhtä kaikki 32 pistettä 22 ottelussa (maalisuhde 54-42) on kelpo suoritus nuorelta joukkueelta. Toivottavasti Kinnunen nähdään mukana FJK:n toiminnassa ainakin jossakin muodossa.
 
FJK kärsi valtavista kokoonpano-ongelmista läpi kauden ja Kinnusen diplomaattinen tapa toimia oli ehkä se ainoa oikea ratkaisu, mutta tiedä nyt sitten näistä. Jokainen valmentaja toimii persoonansa kautta ja Kinnuselle tämä oli hänen tapa toimia ja tulokset voidaan nähdä taulukosta. Kinnunen päätti uransa FJK luotsina henkilökohtaisiin syihin vedoten ja nyt joukkue on vailla valmentajaa. Valmentajakysymys onkin kuuma puheenaihe Forssassa ja toivottavasti asiaan saadaan ratkaisu suhteellisen pian, sillä tammi-helmikuun aikana harjoittelussa on välttämätöntä siirtyä myös pelillisiin asioihin peruskunnon hankkimisen ohessa.
 
Mielenkiintoista on nähdä millaiseen ratkaisuun FJK päätyy valmentaja-asiassa, mutta mielenkiintoa nostattaa Lounais-Hämeessä myös se millä tavalla toteutuu FJK:n ja kakkosdivariin nousseen SoVon yhteistyö. Yhteistyö on toiminut lupauksia herättävästi Futsal-puolella, mutta miten mahtaa olla kesän laita? Jännitystä on siis tulevalle vuodelle kosolti ilmassa ja näyttääkin vahvasti siltä, tulossa onkin mielenkiintoisin futiskesä aikoihin!