KLUBILLE SARJAN AVAUSPISTEET

Torstaina 3.5. FJK:n vieraaksi Eerikkilän Urheiluopistolle saapui aina tyylikkäisiin oransseihin peliasuihin sonnustautunut Loiske. Myöhäisen arki-illan ottelussa voittajaksi selvityi kotijoukkue FJK, joka onnistui näin avaamaan pistesaldonsa sarjapelien osalta. Avauspisteiden arkkitehtina toimi kukapas muu kuin, Ivo Dankov, joka viimeisteli FJK:n molemmat maalit.

Otteluennakossa Siltanen kaavaili, että kentälle saapuisi torstaina näyttöhaluja ja taistelutahtoa uhkuva FJK ja näin myös kävi, sillä tahtotila oli jotain ihan muuta kuin viime viikonloppuna Tampereella.

FJK vs. LOISKE

Ottelu lähti käyntiin vierasjoukkueen komennossa, mutta noin 20 pelatun minuutin jälkeen juonesta alkoi saada kiinni myös kotijoukkue. FJK:n maalinsuulla erinomaisella tavalla urakoinut Mika Filppu onnistui pitämään maalinsa koskemattomana Loiskeen alkurynnitykset ja kun kotijoukkuekaan ei saanut valmista aikaiseksi lähdettiin tauolle varsin oikeutetuista tasalukemista 0-0.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin eli Loiskeen hallitessa palloa ja varsinkin keskikenttä ja sen dominointi olikin vieraitten hyppysissä vierasjoukkueen "vanhan herran" (Pasi Rautiainen-look-alike) toimiessa kapellimestarina kuin pälvikalju Zidane konsanaan. Vierasjoukkue jauhoi FJK:n puolustaessa uhrautuvasti, mutta lopulta Loiskeen väkevä pallonhallinta sai arvoisensa päätöksen, kun Loiske onnistui siirtämään pallon verkon perukoille keskityksen ja siitä seuranneen puskun päätteeksi. Vierasjoukkueen siirtyessä johtoon alkoi jo kotijoukkueen tilanne näyttää tukalalta monien paikallaolijoiden mielestä, mutta jo "Japi" Hankaniemen tuimasta katseesta oli nähtävissä, että peliä ei oltu vielä taputeltu.

FJK jatkoi sinnikästä taisteluaan ja äkkiä varsin mitään sanomattamasta tilanteesta ottelun tuomari, Kimmo Eloranta, päätti viheltää pilliinsä rankkarin merkiksi. Tilanteessa taisi olla pientä repimistä, mutta hieman köykäisen oloisesti pilkku, kylläkin onneksi näin forssalaisittain, totta puhuen vihellettiin. Rangaistuspotkua asteli ampumaan Dankov ja vaikka Loiskeen veskari ensin bulgaarin kudin torjuikin kävi Dankov korjaamassa torjunnasta kimmonneen pallon verkkoon. Maalista FJK sai silminnähden uutta virtaa ja niinpä ei ollutkaan suuri yllätys, että seuraava maali merkittiin niinikään FJK:lle. Lopulta voittomaaliksikin osoittautuneessa 2-1 maalissa FJK:lla oli onnea matkassa, sillä juuri ennen pelivälineen Dankoville päätymistä kävi pallo vastustajan kädessä, mutta Elorannalta tämä jäi kaiketi näkemättä/viheltämättä (onneksi). Maali sitten olikin Dankovia parhaimmillaan; nopea kääntyminen rangaistusalueen rajan tuntumassa ja kerta kaikkisen viileä viimeistely alakulmaan. Kerrassaan komea yksilösuoritus.

Kotijoukkueen siirtyessä hivenen onnekkaastikin johtoon alkoi vierasjoukkue Loiske hakea vimmatusti kavennusta ja loppuminuuteilla Filppu saikin esittää tukun todellisia paraatipelastuksia. Loiske hallitsi kenttää, mutta kun palloa ei lopultakaan Filpun selän taakse enää saatu, kirjattiin historian kirjoihin FJK:n kauden ensimmäiset sarjapisteet.

SUMMA SUMMARUM

Jos ottelua lyödään pakettiin lyhyesti voidaan todeta, että muutokset kokoonpanossa ja pelipaikoissa olivat onnistuneita oivalluksia valmennukselta, sillä forssalaisten peli oli aivan toisennäköistä kuin Tampereella viime viikonloppuna. Silmiinpistävää oli hyvä taisteluasenne, jossa joka ukko painoi ruoto kaarella tilanteisiin, kuten pitääkin. Kerrassaan erinomaista oli myös koko kentän puolustustyöskentely (etenkin ensimmäisellä jaksolla), sillä kentällä käytettiin ääntä ja "pakka" pysyi tiiviinä. FJK:n tavoite on pyrkiä tekemään pallollisena aloitteita ja viemään peliä, mutta ainakaan torstaina joukkue ei siihen pystynyt, vaikka veikin arvokkaat sarjapisteet mukaansa joten siinä mielessä vielä kehitystyötä riittää.

Erikoista pelissä oli, että molemmilla joukkueilla, etenkin toisella jaksolla oli omat "momentuminsa" ja tällä kertaa ne käytti hyödykseen tehokkaammin FJK, sillä kumpikaan joukkue ei pystynyt pelaamaan eheää 45 saati 90 minuuttia. Yllätys oli, että Loiske oli noinkin pelaava joukkue, sillä yleisesti Loiske on mielletty varsin passiivista jalkapalloa pelaavaksi ryhmäksi. Monasti on forssalaisjoukkueella matkassa ollut huonoa tuuria, mutta nyt rouva Fortuna oli isosti forssalaisten puolella, sillä hyvin lähellä oli myös tasapeli. Voitto tuli siis niukimmalla mahdollisella tavalla, mutta liekö sillä väliä, voitto kuin voitto, enempää ei sarjapisteitä saa vaikka voittaisi selvemmälläkin marginaalilla. Erikoinen peli oli myös siinä mielessä ettei oikeastaan kummallakaan ollut kovinkaan kummoisesti maalipaikkoja, vaan kun sellainen oli, niin ne myös käytettiin. Oikeastaan vain aivan lopussa Loiskeella "roikkui jo maali ilmassa".

Erinomaisella pelipäällä forssalaisista torstaina olivat Dankovin lisäksi kovalla työmoraalilla töitä tehnyt Valtonen, väkevää taistelutahtoa esittänyt Hankaniemi, rauhalllisuudellaan alakertaa ohjannut Murtolahti sekä suorastaan maailmanluokan torjuntoja maalikehysten välissä esittänyt Filppu.