Viime viikolla FJK käväisi nappaamassa arvokkaan vieraspisteen sarjajohtajalta ja tällä viikolla olisi taasen vastassa täysin toisentyyppinen vastus. Nelonen on tunnetusti siinä mielessä varsin haastava sarja, että tasoerot niin joukkueiden kuin pelaajienkin välillä voivat olla todella suuret (tilanne on täysin toinen mm. kolmosessa) ja niinpä jokaiseen peliin on syytä valmistautua asiaankuuluvalla tavalla. Tasoeroista ja pelaajien erilaisesta taitotasosta ja kokemuspohjasta johtuen vastustajien tunteminen onkin ensiarvoisen tärkeää ja antaa ison edun mikäli sellaista osaamista tai tietotaitoa joukkueesta löytyy.
 
Torstaina Lamminrannassa FJK:n olisi otettava ”pakkovoitto” mikäli forssalaisjoukkue mielii säilyttää mahdollisuutensa kilpajuoksussa sarjan kärkijoukkueita vastaan. Viime kierroksen tasapelistä huolimatta FJK valahti sarjassa jo seitsemänneksi, joten voitto torstaina tekisi enemmän kuin gutaa sarjatilannetta ajatellen.
 
KRISTALLIPALATSIN OPPIVUODET NELOSESSA
 
Torstaina 7.6. FJK:n edustusjoukkue pääsee vihdoin sarjaottelujen tiimoilta Lamminrantaan ja vieraaksi tuolloin saapuu erinomaiselle urheilukentälle ”kuninkaallinen” Kristallipalatsi suoraan Nääsvillestä. Kristallipalatsi on perustettu vasta vuonna 2000, mutta tästäkin huolimatta seuran kotisivut ehtivät jo julistaa seuraa jopa legendaariseksi. Kovinkaan legendaarisia otteita joukkue ei kuitenkaan ole esittänyt tämän kauden Tampereen piirin nelosessa ja joukkueen suurimmat intressit mitä luultavammin keskittyvätkin siihen, että joukkue onnistuu säilyttämään sarjapaikkansa. Organisaatio ja joukkue on uusi, joten jonkinlaisista oppivuosista voidaan siis olettaa puhuttavan, kun vierailijoiden rosterikaan ei mitään kovinkaan huomionarvoista lajiniiloille tarjoa.
 
Kuudessa pelaamassaan ottelussa Kristallipalatsi on kyennyt maalintekoon vain neljästi (ja niistäkin kaksi rangaistuspotkusta) eli vähiten sarjassa, joten maalinteko on tuottanut tälle ”legendalle” suuria ongelmia. Miten on torstaina? Joko FJK löytää oman tasonsa ja nuijii taululle salibandylukemat? Vai aukeaako Kristallipalatsin ketsuppipullon korkki?
 
FUTISFANEJA HEMMOTELLAAN EUROOPAN PARHAALLA FUTIKSELLA
 
Perjantaina 8.6. se sitten alkaa, futiksen EM-kisat. Puolassa ja Ukrainassa pelattaviin kisoihin varmasti suurimpana ennakkosuosikkina lähtee Espanja, mutta periaatteessa mikä tahansa mukana oleva joukkue voi yllättää. Siltasen veikkaus kisojen voittajaksi on Saksa, jonka riveistä löytyy mm. erinomaista modernia topparityyppiä edustava Mats Hummels. Saksan joukkue on vieläpä verrattain nuori, joten erinomaisella tavalla rakennettu joukkue saattaa nousta hallitsemaan eurofutista vielä pitkäänkin. Ukrainan keskikenttämies Tymostsuk ehti jo ennen kisojen alkua uhota, että Ukraina menee heittämällä finaaliin, mutta ihan tuollaiseen optimismiin Siltanen ei kyllä usko, vaikkakin omiin kykyihin uskominen ja luottaminen on aina ihailtava piirre urheilijalla.
 
URHEILUFANEJA HEMMOTELLAAN MYÖS KIRJOJEN SARALLA
 
Siltanen ei ole koskaan ollut häävi lukijamies ja niinpä kouluopinnotkin rajoittuvat lähes ainoastaan lunttaamalla läpikäytyyn peruskouluun ja muutamien vuosien joissakin muissa kouluissa notkumiseen, mutta viime viikolla Siltaseenkin iski todellinen lukukärpänen. Siltanen iskin silmänsä mainioon kirjaan, jota voi suositella kaikille futiksesta pitäville. ”Minä, Zlatan Ibrahimovic” on mainio kuvaus Ruotsin kenties valovoimaisimmasta jalkapalloilijasta Malmön lähiöistä maailman huipulle. Myös kaikkien aikojen suomalaisfutarista, Jari Litmasesta, ollaan sorvaamassa Suomessa dokumenttielokuvaa, mutta ihan yhtä räväköihin otsikoihin Litistä tuskin on. Mainio kirja urheilusta kiinnostuneille on myös ”Matti Hagman – Stadin kingi”, joka kertoo koruttomasti yhden valovoimaisen suomalaisen kiekkomiehen tarinan. Jokaiselle etenkin valmennuksesta kiinnostuneelle sitä vastoin voi suositella ”El Metodo del Bosque”:ta, joka taasen valottaa mainiolla tavalla espanjalaisen mestarivalmentaja Vicente Del Bosquen valmennusmetodeja (kirjaa tosin ei taida olla suomenkielisenä versiona, mutta lontoonkielinen on saatavilla).
 
HUUHKAJAT VIROSSA


 
Suomen jalkapallomaajoukkue käväisi Virossa pelaamassa muutaman ottelun ja Paatelaisen mukaan sieltä saadut tulokset olivat varsin lupaavia. Mainiota, että maajoukkueen pelissä on nähtävissä kohentumisen merkkejä, mutta Baltian maat eivät kylläkään ole aivan hirmuisen kummoisia mittareita, kun vastaan asettuu mm. MM-karsinnoissa Ranskan kaltainen futiksen suurmaa. Joka tapauksessa hieno asia, että eteenpäin on menty ja maalivahtiasiassakin on menty eteenpäin, sillä Mäenpää esitti jälleen positiivisia otteita.
 
PYSTYRAIDAT HOIKENTAA
 
Vasta viime päivinä Siltaselle on selvinnyt miksi tarunhohtoinen Pampa Boys pelaa Argentiinan peliasua replikoivassa pystyraitapaidassa. Pitäisiköhän Siltasenkin vaihtaa treenipaidaksi jokin pystyraitapaita? No, pitihän se Ronaldokin (El Gordo) aikoinaan vielä 2000-luvun lopussa ollessaan hieman "isohko" vastustajien puolustajia pilkkanaan… minkäs sille voi jos on isot luut…